Lemvig aktiviteter og kalender 2020

25. juni 2020

Lemvig 2020 – aktiviteter og kalender.

I perioden 20. juni til og med 8. august 2020 ligger Levende Hav med kutter Anton, udstillinger og aktiviteter på Limfjorden, Nissum Bredning, Jyske Rev, Høfde 42 i Lemvig havn. På denne side kan du følge med og du kan også ringe/skrive for at deltage i kortere el. længere tid.

Bemærk: Kalenderen bliver opdateret hver dag da sejladserne planlægges og gennemføres når de kan i forhold til vejret og besætningen. Kontakt: Kurts telefon 53347107, el. mail llh@levende-hav.dk

Lørdag den 20. juni: Velkommen ombord på kutter Anton. Besætningen: Dorthe, Mogens, Villy, Kurt. Aktiviteter: Teltet og udstillingerne er åben hele dagen, der samles fisk og tang fra fjorden til akvarier, der er møder på kutter Anton. Levende Hav afholder generalforsamling.

Søndag den 21. juni: Velkommen ombord på kutter Anton. Besætningen: Dorthe, Mogens, Villy, Kurt. Teltet og udstillingerne er åben hele dagen, der samles fisk og tang fra fjorden til akvarier, der er møder på kutter Anton. Levende Hav flytter sekretariatet ned på kutter Anton. Hummer- og krabbetejner i Nissum Bredningen tømmes med M/S Ternen

Mandag den 22. juni: Velkommen ombord på kutter Anton. Besætningen: Dorthe, Mogens, Villy, Kurt. Teltet og udstillingerne er åben hele dagen, der samles fisk og tang fra fjorden til akvarier, der er møder på kutter Anton.

Tirsdag den 23. Juni: Velkommen ombord på kutter Anton. Besætningen: Villy, Kurt. Teltet og udstillingerne er åben hele dagen, der samles fisk og tang fra fjorden til akvarier, der er møder på kutter Anton. Besætningen deltog i Ferring Sankt Hans Bålet og middagen, dejlig aften.

Onsdag den 24. juni: Velkommen ombord på kutter Anton. Besætningen: Villy, Kurt.Teltet og udstillingerne er åben hele dagen, der samles fisk og tang fra fjorden til akvarier, der er møder på kutter Anton.

Torsdag den 25. juni: Velkommen ombord på kutter Anton. Besætningen: Kurt, Flemming. Teltet og udstillingerne er åben hele dagen, der samles fisk og tang fra fjorden til akvarier, der er møder på kutter Anton. Der var flere skoleklasser forbi udstillingen på vej til fjorden.

Fredag den 26. juni: Velkommen ombord på kutter Anton. Besætningen: Kurt, Flemming. Teltet og udstillingerne er åben hele dagen, der samles fisk og tang fra fjorden til akvarier, der er møder på kutter Anton. Fredagen blev også brugt på en tur med M/S Ternen for at tømme hummertejner for sidste gang inden lukkeperioden starter den 1. juli. Der arbejdes i værkstedet med fabrikation af nye tavler og transportkasser til storskærm og udstyr. Årets studenter kom også forbi – men det var ikke for at studere vores udstillinger, men for at hente is hos Bjarnes Fisk til nedkølingen, det blev en meget varm dag.

Lørdag den 27. juni: Velkommen ombord på kutter Anton. Besætningen: Kurt, Flemming. Teltet og udstillingerne er åben hele dagen, der samles fisk og tang fra fjorden til akvarier, der er møder på kutter Anton. Der arbejdes i værkstedet.

Søndag den 28. juni: Velkommen ombord på kutter Anton. Besætningen: Kurt, Flemming. Teltet og udstillingerne er åben hele dagen, der samles fisk og tang fra fjorden til akvarier, der er møder på kutter Anton. Der arbejdes i værkstedet med produktion af nye tavler og transportkasse til storskærm. Omslag i vejret til regn og blæst

Mandag den 29. juni: Velkommen ombord på kutter Anton. Besætningen: Kurt, Flemming. Teltet og udstillingerne er åben hele dagen, der samles fisk og tang fra fjorden til akvarier, der er møder på kutter Anton. Der arbejdes i værkstedet. Ny tavler ophængt, håndværkere ombord på kutter Anton, problemer med starteren.

Tirsdag den 30. juni: Velkommen ombord på kutter Anton. Besætningen: Kurt, Flemming. Teltet og udstillingerne er åben hele dagen, der samles fisk og tang fra fjorden til akvarier, der er møder på kutter Anton. Der arbejdes i værkstedet. Der arbejdes ombord på kutter Anton med at få starteren fixet og AIS sluttet til plotter. Vejret – regn og blæst. Flemming afmønstrer.

Onsdag den 01. juli: Velkommen ombord på kutter Anton. Besætningen: Kurt, Dorthe, Mogens. Teltet og udstillingerne er åben hele dagen, der samles fisk og tang fra fjorden til akvarier, der er møder på kutter Anton. Der arbejdes i værkstedet. Arbejdet på kutter Anton er afsluttet, starteren fixet, AIS tilsluttet plotter og fungerer. Vejret – regn og blæst, sejlet er rebet. Dorthe og Mogens påmønstrer.

Torsdag den 02. juli: Velkommen ombord på kutter Anton. Besætningen: Kurt, Dorthe, Mogens. Teltet og udstillingerne er åben hele dagen, der samles fisk og tang fra fjorden til akvarier, der er møder på kutter Anton. Dagen byder på rigtig mange besøgende, der er folk i og omkring teltet hele dagen og mange gode samtaler om havmiljøet, om krabber der har taget magten over havmiljøet i næsten alle farvande. Der arbejdes også i værkstedet og transportkassen blev færdig. Vejret: solskin og blæst. Dorthe og Mogens afmønstrer.

Fredag den 03. juli: Velkommen ombord på kutter Anton. Besætningen: Kurt. Teltet og udstillingerne er åben hele dagen. Storskærm opsat i teltet og nu kan besøgende se Levende Hav video og film. Vejret: elendigt regn og køligt.

Lørdag den 04. juli: Velkommen ombord på kutter Anton. Besætningen: Kurt. Teltet og udstillingerne er åben hele dagen. Storskærm opsat i teltet og nu kan besøgende se Levende Hav video og film. Vejret: meget dårligt, kuling til storm, regn og køligt. Men det forhindrer ikke folk i at besøge os i udstillingen hvor der er folk hele dagen. Vi åbner kl. 9 og lukker kl. 18 og i løbet af dagen er der flere hundrede indenfor i teltet for at se vore opstillinger og få en snak om krabber og fisk.

Søndag den 05. juli: Velkommen ombord på kutter Anton. Besætningen: Kurt. Teltet og udstillingerne er åben hele dagen. Vejret: meget dårligt, kuling til storm, regn og køligt, men masser af folk. Så er uge 27 gået og vi går ind i uge 29. Vi håber at ugen byder på bedre vejr så vi også kan komme på fjorden og måske på havet med kutter Anton og M/S Ternen, men meget tyder på at vi kun har håbet. Udsigterne melder om mere blæst, kuling og regn. Måske sidst på ugen vi skal også have gang i vore droner, men igen vejret skal bedre sig før vi kan styre dem.

Mandag den 06. juli: Velkommen ombord på kutter Anton og i udstillingen. Besætning: Kurt. Vejret: Blæsende og regn. Der er folk i teltet fra tidlig morgen. Sådan en mandag morgen i juli på havnen i Lemvig strømmer folk til og skal se udstilling og ombord på kutter Anton. Og det giver gode diskussioner i teltet om vores fælles hav og forvaltningen af dét. Midt på eftermiddagen måtte teltet lukkes og der skulle nye barduner sættes nu da vinden er gået i nordvest og tiltagende til hård kuling med meget hårde vindstød.

Tirsdag den 07. juli:  Velkommen ombord på kutter Anton og i udstillingen. Besætning: Kurt, Dorthe og Mogens påmønstrer. Vejret er noget bedre end i går, vinden aftaget og telt og udstilling kan åbne og der kommer mange familier forbi, inden middag har der været flere end hundrede i teltet, da der var mange i teltet var der op til 20 på en gang. De er der kun 5-15 min. så har de set det der er at se. Og hele formiddagen er der mange spørgsmål der skal besvares og gode diskussioner om havmiljøet, livet i havet og hvorfor vi ex. der nu er blevet så mange krabber. Akvarierne med tangål, kutlinger, krabber og rejer studeres og det giver gode samtaler om hvorfor egentlig købe fisk fra tropiske vande når man kan have ligeså meget glæde sig over med livet fra vore egne farvande.

Onsdag den 08. juli: Velkommen ombord på kutter Anton og i udstillingen. Besætning: Dorthe, Mogens, Kurt. Vejret: Lidt bedre end i går, men kun lidt. Dagens program: Det videnskabeligt styrede krabbe projekt går i gang, vi skal have undersøgt hvor mange tons alm. strandkrabber der er Nissum Bredningen og hvad de betyder for livet og miljøet i Limfjorden. Denne undersøgelse skal bruges, sammen med andre undersøgelser gennem tiderne, til et estimat over hvor mange tons krabber vi har i de danske fjorde, sunde og kystnære farvande i alt ca. 10.000 km2. Og alt dette skal bruges til en fortælling om vores tids største menneskeskabte naturkatastrofe.

Torsdag den 09. juli: Velkommen ombord på kutter Anton og i udstillingen. Besætningen: Dorthe, Mogens, Kurt. Flemming påmønstrer. Vejret: Sol og blæst lidt køligt. På fjorden med kutter Ternen for at tømme krabbe-ruser. Kogt krabber til fryser. Udstillingen og kutter Anton har flere hundrede besøgende og der er mange gode samtaler om havet og de problemer havet slås med. Krabbe projektet er i gang og der fanges, tælles og vejes krabber. Se Levende Hav Facebook for video fra dagens fiskerier.

Fredag den 10. juli: Velkommen ombord på kutter Anton og i udstillingen. Besætning: Dorthe, Mogens, Flemming, Kurt. Vejret: Fint, men fortsat blæsende. Kurts fødselsdag som fejres. Kurt afmønstrer. Også i dag må vi konstatere at folket sulter efter gode oplevelser. Der er ikke strandvejr og derfor er en tur på havnen også en feriedag og tur i teltet hvor man får fortællinger om fiskeri, krabber, tangnål og meget andet mener alle er en god oplevelse. I løbet af sådan en fredag fra 9 morgen til 18 aften har der været 500 mennesker inden for teltet og mange kommer også en tur rundt på kutter Anton.

Lørdag den 11. juli: Velkommen ombord på kutter Anton og i udstillingen. Besætning: Dorthe, Mogens, Flemming. Vejret: Blæsende og overskyet. Vi er nu også 100% klar til at komme på fjorden for at få lokaliseret tabte fiskeredskaber og få dem bragt i land. Vi har en liste med 5 dykkere som har sagt de gerne vil hjælpe og vi har fået talt med mange her fra Lemvig som fisker hummer og krabber og de beretter om de mange redskaber de får på deres ankre og de vil også være med til at få hevet de garn. Dykkerne melder også at de ser alt for mange garn og ruser som  de skønner må være tabte fordi de indeholder døde hummer og krabber. Vi er klar med besætning og udstyr, nu mangler vi kun at vejret også vil være med os.

Søndag den 12. juli:  Velkommen ombord på kutter Anton og i udstillingen. Besætning: Dorthe, Mogens, Flemming. Vejret: Blæsende, overskyet.

Mandag den 13. juli:

Tirsdag den 14. juli:

Onsdag den 15. juli:

Kontakt

Levende Hav/Living Sea
Juelsgårdvej 27, Ferring Strand
7620 DK-Lemvig

Om os

Landsforeningen Levende Hav er opstået på initiativ fra mennesker, der på den ene eller anden måde har deres faglige kundskaber og daglige virke knyttet til havet.