Naturskånsomt Fiskeri PHD

28. januar 2022

Mandag den 20.1. 2022 forsvarede Mathilde Højrup Autzen sin PHD med fokus på det naturskånsomme fiskeri med titlen: “THE BATTLE OF ‘SUSTAINABILITY’ IN ECOLABELLING FOR SMALL-SCALE FISHERIES” på Aalborg Universitets Department of Planning. Afhandlingen kan læses her: PhD synthesis for publication

I hele afhandlingen har Mathilde Højrups haft fokus på det naturskånsomme fiskeri kontra de mere kendte biologiske parametre der er indeholdt i MSC mærket. Med det fokus forholder PHD forsvaret sig til alt det som Levende Hav introducerede i midten af 90’erne, med først det økologiske og senere det naturskånsomme fiskeri med det formål at få etableret et statsanerkendt blåt Ø-mærke. Det mærke blev sablet ned af fiskeriet godt hjulpet af landbrugets forsvar for det røde Ø-mærke.

Og derfra startede Knud (Knud Andersen m.f., medstifter af Levende Hav) det organiserede naturskånsomme fiskeri under mærket “Naturskånsomt Fiskeri” hvor 31 fartøjer og fiskehandler blev certificeret til at kunne sælge fisk og fiskeprodukter under mærket. Men med denne store indsats, som meget andet i Levende Havs korte historie, var Knud og vi andre for tidlig ude til selv at kunne høste lauerbærerne.

I dag 20 år senere er mærket for NaturSkånsomt Kystfiskeri blevet statsanerkendt under organisationen Naturskånsomt Kystfiskeri (FSK)

 

 

Kontakt

+45 26 81 60 95

E-mail:llh@levende-hav.dk

Levende Hav/Living Sea
Solsikkevej 10
8500 Grenaa

Om os

Landsforeningen Levende Hav er opstået på initiativ fra mennesker, der på den ene eller anden måde har deres faglige kundskaber og daglige virke knyttet til havet.

Støt foreningens arbejde via Mobilepay 77209