Generalforsamlingen Levende Hav 2022

04. marts 2022

Bemærk: Generalforsamlingen på lørdag den 2.4 er flyttet fra FGU-Værftet på havnen og op på FGU-skolens kantine. Vi har vurderet at det bliver for koldt på havnen og derfor rykker vi ind på skolens kantine, som ligger tæt på værftet på adressen: FGU-Skolen, Norvangen 15. 4220 Korsør (Hovedindgangen) 

Indkaldelse til Levende Havs ordinære generalforsamling 2022

(Bemærk: de medlemmer der modtager denne indkaldelse med brev må meget gerne sende deres mailadresse til llh@levende-hav.dk på forhånd tak)

Kære Levende Hav medlemmer

Her modtager I indkaldelsen til Levende Havs ordinære generalforsamling 2022, som i år afholdes på Sjælland. Generalforsamlingen holdes på FGU-Værftet, Baadehavnsvej 19. 4220 Korsør. lørdag den 2. april 2022 kl. 13.30 – 15.30.

Med indkaldelsen følger også en invitation til at deltage i et foredrag og efterfølgende debat med oplæg af professor Jeppe Kolding (se programmet nedenfor). Efter debatten er der frokost frem til generalforsamlingen starter kl. 13.30

Generalforsamlingens dagsorden ifølge vedtægterne se http://levendehav.dk/vedtaegter-levendehav/

  1. Valg af dirigent og referent
  2. Formandens beretning
  3. Godkendelse af årsregnskab
  4. Evaluering af igangværende og afsluttede projekter
  5. Indkomne forslag
  6. Budget for det kommende år og fastsættelse af kontingent
  7. Valg til bestyrelsen (på valg er: Erik, Henning, Michael, IB) Ib Ivar Dahl genopstiller ikke.
  8. Valg af revisor
  9. Evt.

Forslag til ændringer af vedtægter og forslag til dagsorden skal være sekretariatet i hænde senest 14 dage før afholdelse af generalforsamlingen. Kandidater til bestyrelsen skal stilles af mindst 5 medlemmer.

Tilmelding: nødvendig til foredrag og frokost senest torsdag den 31. marts, enten ved mail til  llh@levende-hav.dk el. telefon/sms 53347107.

Husk også at kontingentet skal være betalt inden generalforsamlingen. Det kan ske på mobilepay nr. 77209 el. bankkonto 84011010315 og Dansk Bank (giro) 1551 1104527.

Vi vil også forsøge at koordinere noget samkørsel. Derfor meld tilbage hvor du kører fra, ruten og hvor meget plads du har i bilen?

Ellers er der gode forbindelse med tog og vi vil sørge for at folk kan blive hentet på banegården. Husk at melde tilbage hvis man ønsker dét.

Dagens program.

10.30 – 12.30 Foredrag og debat

12.30 – 13.30 Frokost.

13.30 – 15.30 Levende Havs generalforsamling 2021.

Vel mødt

På bestyrelsens vegne

Kurt Svennevig Christensen, Formand

Udsendt Ferring Strand mandag den 4. marts 2022

Foredrag og debat under overskriften:

”Fisk er ikke pattedyr – de ’formerer’ sig som planter og æder som løver” og spørgsmålet som stilles er: hvordan vi får mere mad fra havet med mindre påvirkning på økosystemet?

Generalforsamlingens faglige indhold bliver i 2022 med fokus på livet i havet, den marine fødekæde og hvordan vi mennesker udnytter de marine ressourcer.

Dertil har vi inviteret professor Jeppe Kolding, som arbejder og forsker i hvordan vi bruger, og ikke mindst misbruger, de marine ressourcer.

Læs mere her: https://www.uib.no/en/persons/Jeppe.Kolding

Jeppe Kolding er professor i fiskeribiologi ved Universitet i Bergen, med speciale i kystfiskeriet i udviklingslandene. Han har boet i flere afrikanske lande og arbejdet med fiskeri i udviklingslande i mere end 25 år.

Fra 1998 til 2000 arbejdede han ved Havforskningsinstituttet i tilknytning til det internationale EAF-Nansen projekt. Han er rådgiver for fiskeriministeren i Sydafrika og fast konsulent for FAO. Han medlem af ”Fisheries Expert Group” (FEG) under World Conservation Union (IUCN), hvor han arbejder med ”Balanceret høst af de marine ressourcer” som et begreb for den økosystem baserede fiskeriforvaltning af fiskeriet. Blandt andet med fokus på 10 % reglen.

10 % Reglen

  • 10 % reglen går ud på, at hver gang man går et trin op i fødekæden, mister man 90 % af energien:
    100 kg planter – 10 kg køer – 1 kg løve.
  • Det vil sige, at alle husdyr er på niveau to, da de er planteædere.
  • En løve er på niveau 3.
  • Men når man kommer til en laks i havet, er den på niveau 5 (dvs. den spiser dem, som spiser »løver«)
  • Ved toppen af fødekæden i havet har man mistet 99,9 % af energien.

Jeppe Kolding: »Løverne i havet er faktisk tobis og ansjoser, og de er det laveste niveau, man fisker på. Det er nærmest decideret uetisk, at de historisk er blevet kaldt for skidtfisk, når de er på niveau med løverne i fødekæden på jorden,«

 

 

 

Kontakt

Levende Hav/Living Sea
Juelsgårdvej 27, Ferring Strand
7620 DK-Lemvig

Om os

Landsforeningen Levende Hav er opstået på initiativ fra mennesker, der på den ene eller anden måde har deres faglige kundskaber og daglige virke knyttet til havet.