Levende Hav

På musling rov

Blev der skrabet muslinger i Helnæsfjord?

Se historien via Fyens Stiftstidende. Ib Ivar Dahl er medlem af Levende Havs bestyrelse og han har rejst sagen fordi spørgsmålet er – hvad er meningen? Hvorfor filme en hel eftermiddag (de sejlede ud i mørkningen) i en fjord hvor de aldrig nogensinde vil få lov til at skrabe muslinger? Det er jo meningsløst. De ansvarlige siger at fartøjet har fået lov til at sejle rundt og filme, men kan/vil ikke svare på hvorfor de har fået den tilladelse til at filme?

 

Skal man overhovedet have fiskeriministeriets tilladelse til at filme noget havbund?

Det er da mystisk for det er tale om et fartøj, der ikke lever af at producere film, men af at skrabe muslinger. Dette og så det faktum at fiskerne i bugten har brugt meget tid og penge på at få udlagt muslinger i fjorden til forbedringer af vandmiljøet, retfærdiggør til fulde de lokale fiskeres mistanke om at VE 412 “Al Capone” og myndighederne ikke har rent mel i posen i denne sag.
Har Cheminova løjet?

 

Bjarne Hansen Thyborøn har i dag et læserbrev i Lemvig Folkeblad, hvor han redegør for situationen i sandet på det østlige Rønland grunden under den gamle fabrik. Mere og mere tyder på at Cheminova har løjet og myndighederne set igennem fingrene med de løgne og at der ligger store mængder af gifte i det område.Promilleafgiftens metafysik.

Et politisk flertal uden om regeringen vil nu forhøje promilleafgiften for at få beskattet kvotekongerne. Men svaret på hvordan det skal løse fiskeriets største problemer, de høje priser på kvoter og generationsskiftet, blæser i vinden.

Du kan læse om sagen HER

 

MSC i stormvejr. 2.4.18

Nu har WWF (som sammen med UNILEVER) skabt MSC (Marine Stewardship Council) for 20 år siden også fået nok. Nu skal MSC (hurtigst muligt) se at få rettet op på denne skude. I Levende Hav har vi fra dag et kritiseret søsætningen af denne skude, den skulle aldrig have været sat i søen.

Læs artiklen HER

– Beklager at artiklen kun kan læses af Intrafish betalere og kan ikke citere fra artiklen, Intrafish er et meget lukket og kommercielt foretagende, men WWF sætter nu MSC til ansvar, kan også læses her 

og på WWF hjemmeside HER

Aralsøen i live. Kasakhstan marts 2018.

Nyeste artikel om Aralsøen og fiskeriet i National Geographic, læs den HER:

 

OPTIMISM AND HOPE

At its peak in 1957, the Aral Sea produced more than 48,000 tons of fish, representing roughly 13 percent of the Soviet Union’s fish stocks. By the 1980s, due to the rising salinity of the sea, the 20 native species of fish were decimated; commercial harvests plummeted to zero by 1987. The water from the sea receded, and today, the shore is about 12 miles (20 kilometers) from Aralsk.

Vinterfiskeri på Aral søen (Foto: National Geographic)

Fiskerivirksomhed “Kambala Balyk” Aralsk. Oprettet af Levende Havs fiskeriprojekt “Fra Kattegat til Aralsøen” i 2003. (foto: National Geographic)

 

EU’s Havrets direktiv 2020

Levende Hav er medlem af Seas at Risk og vi opfordrer nu alle til at støtte op om initiativet. Der skal sendes mail til politikerne og der indsamles underskrifter.

Som udviklingen ser ud i dag vil Danmark ikke kunne opfylde de krav der følger med dette direktiv. Her er det ex. tilladelse til nye store havbrug og det nyeste at målingerne af næringsstofs tabet har været forkerte og derfor er Danmark 4.000 tons bagefter i reduktionerne.

Link til underskrifter HER.

Nedenfor adresser til modtagelse af mails, twitter etc.

 

 

 

 

 

 

 

TWITTER TOOLKIT – Save EU seas Petition

to be used up to 9th April 2018 included

OBJECTIVES:

  • promote the petition, targeted mainly to citizens to sign the petition
  • Flag to national Environmental Ministers that a petition is ongoing and they will soon see the results.
  • Promote Seas At Risk’s analysis on the implementation of the Marine Directive among ministers, analysis done with the support of Seas At Risk members.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

TEXT OF PROPOSED TWEETS – up to 9th April.

Denmark

Esben Lunde Larsen Minister for the Environment and Food ministeren@mfvm.dk, @MFVMin
News from the Ministry of Environment and Food.

Should you find any inconsistency, please get back to stironi@seas-at-risk.org we will provide to update the list.

Posted in: Dagens Nyheder

Leave a Comment (0) ↓

Leave a Comment