Levende Hav

Levende Hav modtog Anne Mette Prisen 2009 på Junibevægelsens Landsmøde

På Junibevægelsens Landsmøde 2009 modtog Levende Hav Anne Mette Jensen prisen 2009 med ordene:

Dejligt, I spænder vidt

”Hvor er det dog dejligt, når nogen magter at gå fra erkendelse af egne problemer til EU-forhold og global miljøsituation. Og dejligt, at de så kan råbe op om det. Tak for uafladelig og velargumenteret modstand mod EU-systemet og alt dets væsen,” sagde medlem af JuniBevægelsen Lissie Thording, da hun overrakte Anne-Mette Jensen Prisen.
Modtageren var foreningen Levende Hav personificeret af bestyrelsesmedlem Henrik Jøker Bjerre. Lissie Thording fortalte om et tip om foreningen, der fik hende til at google – med stærke overskrifter på skærmen til følge: EU på rov i Afrikas farvande. Kan EU tillade sig at købe fiskekvoter af Afrikas fattige lande? Røveri, siger miljøorganisationer.
Udviklingsbistand kalder EU det. Andre miljøfolk fortalte hende, at Levende Hav er den bedste ngo, vi har på miljøområdet. Levende Hav er dybt foruroliget over fiskeriets vilkår i EU, men foreningen spænder vidt: fiskekvoter, overfiskning, brændstofforbrug, ulandsforhold, miljø og klima. Anne-Mette Jensen Prisen består af en check på 5000 kr.

Læs mere her:  http://www.j.dk/images/uploads/5109ceecaba2d9af9fd6b0eff4bd8c1e.pdf
Og Levende Havs formand Knud Andersen siger mange tak

 

Anne mette 2009

Anne mette 2009

Posted in: Modtagne priser og hæder

Leave a Comment (0) ↓

Leave a Comment